Sluit je ogen en ga even terug naar je eigen schooltijd, de eerste of tweede klas van de lagere school. Wat ziet je en wat ervaar je?

De detail beelden over de inrichting van het klaslokaal, de juf of meester voor de klas, het vriendje, vriendinnetje wat naast je zat zullen mogelijk verschillen. De overeenkomsten zitten in wat we hebben geleerd en wat onze kinderen nog steeds leren op de lagere school:

  • Stilzitten
  • Reproduceren
  • Niet samenwerken

In m`n seminars laten we alles los wat we ooit hebben geleerd. En gaan we:

  • Bewegen
  • Ons eigen verhaal maken
  • Samenwerken

================================================================

  • Digitale Transformatie & Adoptie

Permanent Onlife

  • Familie & Organisatie systemen

Digitale Transformatie is een systeem Change

  • Uit het HART, uit het OOG

Geloven is Zien

================================================================

Familie & Organisatie systemen

De digitale transformatie is een systeem change

Het “ oude” denken is een verzameling uitgekauwde en achterhaalde ideeën over wat een organisatie is en vooral achterhaalde ideeën over wat een klant en of medewerker is. Het is een denken over klanten en medewerkers zoals je over bijvoorbeeld het soortelijk gewicht van een materiaal praat; een klant heeft dertermineerbare ‘ eigenschappen’.

Een klant en of medewerker is bijna grondstof. Elke vorm van systeemdenken ontbreekt. Dat is ernstig. Het integreren van nieuwe (meet) kennis en systeemdenken (familie & organisatie systemen) institutionaliseren, nieuw genetisch materiaal toevoegen brengt ons terug naar onze basis. En vanuit de basis kunnen we de volgende stappen gaan zetten.

Digitale Transformatie & Adoptie

Permanent onlife

We leven in een wereld die zo hyper verbonden is, dat het betekenisloos is geworden om te vragen of men online of offline is – we zijn tegenwoordig permanent ‘ onlife’.

De digitalisering is binnengedrongen tot in de haarvaten van ons bestaan.

We werken overal, onze functies verdwijnen en we gaan werken op plekken waar we waarde toevoegen voor onszelf en voor de organisatie. Een grote verandering voor ons allen, hoe adopteren wij dat en hoe helpen wij onze organisatie met deze adoptie?

Uit het HART, uit het OOG

Geloven is Zien

We kennen allemaal het gezegde: “ uit het oog uit het hart”. Wat mij betreft is dit niet hoe het werkt, het is uit het Hart uit het Oog en Geloven is Zien en niet Zien is Geloven. Leven met je lijf dat is het eerste wat je mocht ervaren toen je op deze aarde kwam, nog geen taal eigen gemaakt, alleen de beleving van jouw lijf, jouw hart. Deze basis raken we kwijt, of wordt naar achter geschoven als we opgroeien in deze “ prestatie” maatschappij. We ontwikkelen een denkverstand wat voor een groot gedeelte gaat bepalen hoe we handelen en waar we onze aandacht op gaan richten.

Wat nou als je weer in staat bent om jouw Hart te laten spreken? En jouw denkverstand en jouw Hart te laten samenwerken voor jou? Geloof me dit brengt je meer dan dat je, je nu kunt voorstellen.