Er zijn een aantal zaken in het leven die er nou eenmaal altijd zijn, de meest voor de hand liggende zijn geboren worden en sterven. Eentje die we ook allemaal ervaren op ons levenspad en waar we allemaal onderdeel van uitmaken is van een Generatie. Iedere 15 jaar bloeit er een nieuwe generatie op. Iedere generatie met een intentie, een instelling, hoe je het ook wilt noemen, om het sociale systeem waartoe ze behoren (onze maatschappij) te actualiseren. Hoe mooi is dat, denk daar eens goed over na!

Wat beleef je dan als je daar goed over nadenkt?

Wat zijn de kenmerken van m`n generatie en wat draag ik nog bij aan de maatschappij, hoe inter acteer ik met de andere generaties, hoe ervaar ik dit in m`n dagelijks leven en hoe ervaar ik dit in m`n werk.

Vooral de werk context ben ik, Marjolein van den Bos, aan het onderzoeken samen met Lily Anzion. Alle twee met ervaringen vanuit uiteenlopende werkvelden en persoonlijke ervaringen bundelen we krachten omdat we geloven dat de uitdaging op het gebied van generatie management voor iedere organisatie sneller z`n intrede doet dan dat we denken. Een aantal feitjes op een rijtje:

  • 85% van de Europese en Nederlandse bedrijven zijn aan het vergrijzen
  • De piek van de vergrijzing zit in 2035
  • In het jaar 2000 publiceerde de Volkskrant een artikel dat van de 200 meest invloedrijke personen 72% van de protest generatie is (1940 – 1955) waarvan meer dan 90% man

Wat gaan we dan doen en wat gaan we aanbieden:

Wij geloven dat het op de juiste manier inzetten van de intentie (instelling), wat de bijdrage is die iedere generatie levert aan de maatschappij essentieel is om inzicht te verkrijgen.

  • Met dit inzicht kan je verbanden en relaties leggen tussen de verschillende generaties.
  • Deze relaties geven je waarde volle informatie over hoe jou organisatie erbij staat op het gebied van generatie management
  • Deze waardevolle informatie geeft je inzicht in waar je wat te doen hebt, ben ik aan het vergrijzen (protest generatie 1940 – 1955), in welke generatie bevindt zich de piek, waar ligt de behoefte en hoe houdt ik m`n generaties vit, vitaal, qua kennis op het juiste pijl en hoe laat ik ze meebewegen in de cadans van m`n organisatie.

Nieuwsgierig geworden naar wat we exact doen en interesse in een dialoog. Wij wel!

Neem contact met ons op via email of telefoon:

  • Marjolein van den Bos (marjolein@geloveninwatjedoet.nl) 0629525296
  • Lily Anzion (lilyanzion@live.nl) 0652895587