Vrouwelijk Leiderschap / Met Hart & Moed

We kennen het allemaal wel denk ik, de dagen of soms weken dat er dingen op je pad komen waarvan je denkt; “ is dat nou echt wat ik vandaag wil gaan doen”, of wat een apart gesprek had ik net met die vrouw of man, dat onderwerp waar kwam dat vandaan? “. Totale Verwarring is het woord wat ik er altijd aan geef, als dit me overkomt.

Een opeenvolging van gebeurtenissen die je pas naderhand kan plaatsen of die pas naderhand landen in jouw bewustzijn hier en waar je onderbewuste allang wist waarom deze gebeurtenissen op jouw pad zijn gekomen. Het Vertrouwen om in deze Verwarring te Zijn dat noem ik:

Het vertrouwen van je HART.

Zo is ook voor mij, de voorbereiding gegaan voor de Lezing die ik afgelopen dinsdag dd. 01-11 heb gegeven over Vrouwelijk Leiderschap in het Buurt- en Kerkhuis Bethel te Den Haag aan een vrouwennetwerk georganiseerd vanuit de yogaschool: Fit & Balans van Eugenie Baken. Een fantastisch initiatief waar iedereen zich voor kon inschrijven.

Je weet wat je wilt delen, je weet welke boodschap je wilt brengen, de kaders staan en toch was het nog niet van; “ Yes dit is het, nee het was het nog niet helemaal, er bleef iets open, iets waardoor ik de sparkel in m`n ogen nog niet had”. M`n ervaring heeft mij de wijsheid gegeven dat ik mag vertrouwen op dat komt wat er voor nodig is. Echt, dit gevoel heeft mij jaren gekost om te verwezenlijken, nu het er eenmaal is, is het alles wat ik nodig heb om te doen wat ik wil doen en te zijn wie ik wil zijn. Het is zalig. Er is wel iets wat je moet weten, het werkt alleen als je echt gelooft, als je echt vertrouwt in wat je gaat doen en als je oprecht zonder eigenbelang en met een pure en oprechte intentie Vanuit Jouw HART, jouw dingen onderneemt.

Op deze wijze in het leven staan daar is MOED voor nodig en ook weer niet. Ja, grappig want ik kan nu zeggen als je eenmaal weet dat je kunt Vertrouwen op je Hart dan is er geen Moed meer nodig, voordat je daar bent en blijft daar is Moed voor nodig. Als je eenmaal een aantal ervaringen hebt waarin je vertrouwd hebt op je HART dan zit de Moed in je Hart en gaat het vanzelf. Ik gun dit iedereen, dit is voor mij het ultieme gevoel van flow, zalig…..

Goed even terug naar de Lezing over Vrouwelijk Leiderschap, wat leven we toch in een fantastische wereld, met zulke mooie, moedige, kwetsbare, pure en vrolijke vrouwen. Leeftijd uiteenlopend van 35 tot 76 jaar met allemaal hun eigen verhaal over het leven. Over het nemen van stappen buiten de gebaande paden, loslaten van (ouder) patronen vanuit onze opvoeding, het ervaren om weduwe te worden, los te breken van onderdrukt te zijn en “ gewoon” trots te zijn als vrouw in deze maatschappij.

Alle verhalen zijn terug te herleiden naar het volgen van je HART, jouw diepste verbinding met je Zelf, wat sommige van ons ook onze Ziel noemen. Het maakt niet uit hoe je het noemt, het brengt je waar je ECHT wilt zijn of naar toe wilt. En hoe ben je in staat in een maatschappij waar je geleerd is te leven met je hoofd bij je HART? Voelen, leren luisteren naar je lijf. Wat heeft je lijf je te vertellen over wat je doet, waar je staat en waar je naar toe wilt. Ze kan het je allemaal vertellen je hoeft alleen maar te luisteren.

En luisteren naar je lijf doe je door momenten te pakken om even afstand te nemen van alle prikkels van je omgeving. Je hoeft hiervoor niet naar een klooster. Een wandeling in het bos, waar je je richt op je voetstappen, de bladeren die naar beneden komen, de wind die je hoort is al voldoende om stil te worden van binnen. Hoe stiller je kan worden van binnen hoe meer je in staat bent om naar jouw mooie lichaam te luisteren en je hart te volgen met het volste vertrouwen.

Want geloof me het leven hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, het enige wat je hoeft te doen is je pad te volgen, te vertrouwen, te luisteren naar je lijf, altijd te vertrouwen en je hart te volgen.

Onderstaand een paar leuke foto`s als impressie van de Lezing over Vrouwelijk Leiderschap.

Vrouwelijk Leiderschap

Vrouwelijk Leiderschap1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *