Ja, thuhh… jou lukt dat wel..

Gisteravond lag ik in bed en voordat ik mij ging begeven in de wereld van Frieda Klein, in de triller, Denken aan Vrijdag, waar ze haar gehele veilige omgeving en vrienden achterlaat om zelfstandig op zoek te gaan naar de moordenaar van haar ex-geliefde, ging de dag aan me voorbij. En ineens kwam bij me op dat ik ook vandaag weer meerdere malen heb verkondigd dat ik echt de leukste baan heb die je, je maar kan wensen. Naast dat ik het al een tijdje zelf tegen mensen in m`n omgeving zeg, gaan mensen t nu ook tegen mij zeggen…..

Wat is er toch met jou aan de hand, je komt t kantoor binnen met een big smile op je gezicht op maandag ochtend vroeg en waar ik je ook tegen kom, je lacht en straalt energie en vrolijkheid uit. Nou er is niets met mij aan de hand, ik ben blij, that`s it. Maar blij zijn met je werk is tegenwoordig niet iets vanzelfsprekend heb ik gemerkt. En ook ik kan hierover meepraten, want ook ik heb ervaringen waarvan ik nu kan zeggen, die niet zo fijn waren. Maar dat kan ik nu pas zeggen, omdat ik NU heb ervaren hoe t is om ECHT blij te zijn met je werk. Wat me ook is opgevallen de afgelopen jaren dat ik dingen aan het doen ben waar ik super blij mee ben, dat de mensen die blij zijn met hun werk allemaal een “verhaal” hebben. Iets hebben meegemaakt wat hun heeft gedreven tot verandering van binnen, in hun Zijn. Een paar weken geleden stond ik met m`n workshops op een Event van de Career Boost Community, waar Jacob Groote, VP Mobile Operations, z`n verhaal vertelde over z`n carriere. Waar hij NU staat, wat voor hem voor de wending/verandering heeft gezorgd, de noodzaak en hoe blij, gelukkig en succesvol hij nu is met zichzelf en in z`n werk. En zo kan ik er nog wel een aantal noemen met allemaal een vergelijkbaar verhaal.

 

Het mooie is, leuke dingen doen gaat gepaard met blij zijn, gaat gepaard met dingen doen waar je goed in bent met als gevolg dat je trots bent op je dagelijkse activiteiten en behaalde resultaten en je ook nog van grote toegevoegde waarde bent voor het bedrijf.

 

De kunst om hier te komen is om in contact te komen met je hart. Leef vanuit je hart en hoe weet je nou dat je vanuit je hart leeft? Simpel: als je weerstand biedt tegen mensen en omstandigheden, dan leef je niet vanuit je hart. Je hart zegt namelijk ‘ja’ tegen iedere persoon en elke situatie. Je hart oordeelt niet en omarmt alles en iedereen zonder voorwaarden.

 

Om hier te komen gaan we stappen gaan zetten in bewustwording. Ons bewust worden van het verschil tussen ons denkverstand en ons werkverstand.

 

  • Ons werkverstand is het verstand wat we hebben gekregen tijdens onze geboorte, puur, onbeschadigd en levend in het NU.

 

  • Ons denkverstand hebben we vanaf ons 3e jaar opgebouwd en bevat al ons geconditioneerde gedrag (patronen, overtuigingen, vaardigheden, criterium, waardes, etc).

 

  • Dit denkverstand en ons ego zorgen ervoor dat we niet meer naar ons werkverstand (= intuitie & hart) luisteren, want 90% van ons gedrag is automatisch gedrag (= denkverstand). Dus we hebben nog maar 10% werkverstand, om ons te leiden naar ons HART.

 

Dit wetende is het niet vreemd nu te weten, dat we iets heftigs, met grote impact (crisis) moeten meemaken om terug te komen bij ons Werkverstand. Dit brengt ons terug naar onze essentie, de kern, het pure stuk van ons Zijn, waar je kracht, je vermogen, je creativiteit, jouw geluk ligt.

 

 

 

Ik gun iedereen dit geluk.

 

Heb je het gevonden, deel dit met ons op onze Site.

 

De ambassadeurs van het Geluk☺

 

 

Marjolein van den Bos

Marjolein.vandenbos@kpn.com

06-29525296

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *